Volledig scherm
Scheidsrechter Chris Kavanagh is onverbiddelijk: Holebas mag gaan douchen. © Action Images via Reuters

Watford vecht schorsing met succes aan: Holebas is erbij in FA Cup-finale

De Engelse voetbalclub Watford kan zaterdag in de finale van de FA Cup tegen Manchester City gewoon een beroep doen op José Holebas. Zijn dreigende schorsing is van de baan.

De 34-jarige verdediger kreeg afgelopen zondag de rode kaart in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen West Ham United (1-4). De Griek werd kort na rust van het veld gestuurd voor een lichte overtreding op de doorgebroken Michail Antonio. Het zou Holebas in principe een schorsing voor drie duels hebben opgeleverd, waardoor hij de bekerfinale zou moeten missen. Watford tekende vandaag echter met succes beroep aan. De rode kaart werd geseponeerd.

De 34-jarige Griek is een belangrijk onderdeel van het elftal van Watford. Als de club van Daryl Janmaat op Wembley landskampioen City weet te verslaan, mag het volgend seizoen de Europa League in. Prins William reikt in de Londense voetbaltempel de beker uit aan de winnaar. De nummer twee in de lijn van de Britse troonopvolging is het ceremoniële hoofd van de Engelse voetbalbond FA.

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.