Wie scoorde er nóg sneller dan Shane Long?

Video's snelste goalsSouthampton-spits Shane Long maakte dinsdagavond het snelste Premier League-doelpunt ooit. Hij scoorde op bezoek bij Watford na 7.69 (!) seconden. Dit zijn de snelste doelpunten uit de andere Europese competities.

La Liga – 7 seconden

Joseba Llorente scoorde in 2008 na slechts 7.22 seconden voor Real Valladolid tegen Espanyol.

Eredivisie – 8 seconden

Het snelste doelpunt in de eredivisie dateert van 37 jaar geleden. Koos Waslander scoorde namens NAC Breda in het seizoen 1981/1982 na 8 seconden tegen PEC Zwolle. Helaas zijn er geen beelden beschikbaar van dit snelle doelpunt.

Ligue 1 – 8 seconden

Michel Rio tekende in dienst van Caen na 8 seconden voor de 1-0 tegen Cannes. De Franse middenvelder heeft het record al 27 jaar op zijn naam.

Serie A – 8 seconden

Voordat iedereen goed en wel in het stadion zat, maakte Paolo Poggi een doelpunt voor Piacenza in het seizoen 2001/2002. Fiorentina ging opzichtig in de fout bij de aftrap, waardoor Poggi binnen 8 seconden tot scoren wist te komen.

Bundesliga – 9 seconden

De titel van ‘snelste doelpuntenmaker in de Bundesliga’ staat op naam van twee spelers. Op 23 augustus 2014 maakte Karim Bellarabi van Bayer Leverkusen na negen seconden een doelpunt tegen Borussia Dortmund. Bijna een jaar later, 364 dagen om precies te zijn, werd dit record geëvenaard. Hoffenheim-aanvaller Kevin Volland tekende voor de 1-0 tegen Bayern München.

Volledig scherm
Shane Long. © Getty Images
  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”