Romelu Lukaku, toen nog Manchester United, en Cristiano Ronaldo.
Volledig scherm
Romelu Lukaku, toen nog Manchester United, en Cristiano Ronaldo. © EPA

Wie zijn de vijftig voetballers met de meeste interlandgoals?

Interactieve kaartCristiano Ronaldo staat na zijn vier treffers van dinsdag tegen Litouwen op 93 goals voor Portugal. Alleen Ali Daei van Iran scoorde vaker voor de nationale ploeg (109 keer). De topschutters uit de grotere voetballanden komen niet in de buurt van de aanvaller van Juventus.

Ronaldo (34 jaar) zal zijn aantal van 93 goals ongetwijfeld nog verder verhogen de komende jaren. De vraag is of er in deze generatie een voetballer is die hem ooit kan overtreffen. Onmogelijk is het niet. 

Neymar (27 jaar, 61 goals) en Romelu Lukaku (26 jaar, 49 goals) hebben weliswaar nog een lange weg te gaan, maar liggen wel aardig op schema. De Braziliaanse ster is nog niet de topscorer van zijn land. De vleugelaanvaller van PSG moet Pelé nog voor zich dulden. De drievoudig wereldkampioen scoorde 77 keer in 92 interlands.

Ter vergelijking: toen Ronaldo 27 jaar oud werd, had hij ‘pas’ 32 keer gescoord voor de nationale ploeg. Eigenlijk begon daarna zijn bizarre scoringsreeks pas. Van Lionel Messi (32 jaar, 68 goals) is sowieso niet meer te verwachten dat hij Ronaldo nog kan inhalen.

Waar komen de vijftig voetballers met de meeste interlanddoelpunten vandaan? Bekijk hier de interactieve kaart: