Volledig scherm
Marc Wilmots. © AP

Wilmots vindt in Iran nieuwe uitdaging als bondscoach

Marc Wilmots is de nieuwe bondscoach van Iran. Voorzitter Mahdi Tadsch van de Iraanse voetbalbond bevestigde de aanstelling van de 50-jarige Belg, voormalig international en oud-bondscoach van de Rode Duivels. Wilmots zal deze week in Teheran zijn contract ondertekenen.

Wilmots is de opvolger van de Portugees Carlos Queiroz, die in januari opstapte na de uitschakeling door Japan (0-3) in de halve finales van de Azië Cup. Queiroz was acht jaar bondscoach van Iran en met de ploeg actief op de WK's van 2014 (Brazilië) en 2018 (Rusland).

Wilmots was bondscoach van België tussen 2012 en 2016. De voormalig middenvelder van onder meer Standard en Schalke 04 werd daarna bondscoach van Ivoorkust. Na een half jaar was hij al weg bij de Afrikaanse ploeg.

  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.