Volledig scherm
De defecte VAR in Tunis © AFP

Wydad Casablanca eist bij CAS Afrikaanse CL-beker

Sporttribunaal CAS krijgt het deze zomer druk. Wydad Casablanca én Esperánce Tunis stappen naar het CAS vanwege de gebeurtenissen tijdens de Afrikaanse Champions League-finale. 

Wydad wil het duel niet overspelen zoals de Afrikaanse voetbalbond CAF had besloten. De Marokkaanse club eist de CL-beker op. De spelers van de ploeg uit Casablanca liepen op 1 juni tijdens de return in Tunis boos van het veld vanwege een defecte VAR. Wydad maakte 1-1, maar zag de goal onterecht worden afgekeurd. De Marokkanen eisten een review door de VAR, maar die bleek niet te werken. Daarna ontstonden opstootjes op en rond het veld. 

,,Het directiecomité van de CAF heeft erkend dat de veiligheidsvoorwaarden niet zijn nageleefd in het veld. Het reglement is duidelijk: de gastclub moet als verliezer worden verklaard en de titel moet aan ons worden gegeven”, zei Wydad-preses Saïd Naciri tegen het Franse persbureau AFP.

Esperánce Tunis wil de CL-beker houden en wil het duel niet op neutraal terrein overspelen. Daarom stapt de Tunesische club ook naar het CAS. 

Volledig scherm
De spelers van Wydad weigeren te spelen. © EPA
Volledig scherm
Esperánce Tunis viert het binnenhalen van de Afrikaanse CL. © BSR Agency