Zlatan weg uit MLS: ‘Ga nu maar weer honkbal kijken’

videoDe geruchten gingen al langer, maar nu heeft Zlatan Ibrahimovic ook bevestigd dat hij vertrekt uit de Major League Soccer. De 38-jarige ex-Ajacied maakte via Twitter op geheel eigen wijze bekend zijn aflopende verbintenis bij Los Angeles Galaxy niet te verlengen.

,,Ik kwam, ik zag, ik overwon. Bedankt LA Galaxy, dankzij jullie ben ik weer volledig opgeleefd. Aan de Galaxy-supporters: jullie wilden Zlatan en ik heb jullie Zlatan gegeven. Graag gedaan. Mijn verhaal gaat nu verder. Gaan jullie maar weer honkbal kijken”, aldus de Zweedse spits. 

Ibrahimovic scoorde afgelopen seizoen 31 keer in 31 duels. Hij tekende in het voorjaar van 2018 voor LA Galaxy.  Een prijs kon hij de club uit Californië niet bezorgen. 

De voormalig Ajacied lijkt terug te keren naar AC Milan, waar hij tussen 2010 en 2012 speelde. ,,Hij is een 38-jarige speler die is aangetrokken door AC Milan, een van de grootste clubs ter wereld”, verklapte MLS-baas Don Garber eerder bij de Amerikaanse sportzender ESPN. ,,Zlatan is een interessant persoon. Hij bezorgt mij veel werk en een overvolle inbox, maar dat soort spelers heb je nodig.”

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties