Volledig scherm
Prins en gevolg aan het werk in de schoonmaak. © Rudolf Robben

Carnafvalsvegen in Knollevretersgat (Berkel-Enschot)

BERKEL-ENSCHOT - Voor de Prins Carnaval van Berkel-Enschot stond zondagochtend iets nieuws op het programma: carnafvalsvegen. Samen met zijn Adjudant en Raad van Elf ruimden zij afval op.

René Rövekamp is één van de initiatiefnemers van de actie: ,,Het idee van carnavalsvegen is echt ontstaan toen 'we vatte d'r intje' werd gekozen door het SOK als thema. Samen hebben we vervolgens dit bedacht.” Gewapend met flink wat knijpers, bezems, harken, een kruiwagen en vuilniszakken gaan Prins, Adjudant en Raad van Elf aan de slag. “Het is een mooi initiatief en wel leuk om op deze manier even een frisse neus te halen.”, zegt één van hen.

Met de containers van vorig jaar en nu het vegen geeft SOK het belang aan van een schoon dorp. ,,Het motto van carnaval van dit jaar is natuurlijk een verwijzing naar het samen drinken van een borrel met carnaval, maar wij bedoelen er ook zwerfafval mee.”, legt Vincent van Rijsewijk namens SOK uit. ,,Wij willen een schoon feest in een prachtig dorp. En zoals bij zoveel dingen, zul je dan bij jezelf moeten beginnen.”

Volledig scherm
Prins en gevolg aan het werk in de schoonmaak. © Rudolf Robben
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement