Volledig scherm
© Thinkstock

Carnavalsclubs Vught blij met bouwhal

VUGHT - Voor het eerst kunnen carnavalsclubs uit Vught gezamenlijk hun praalwagens voor de plaatselijke carnavalsoptocht bouwen in een hal. Leden van Danmarzo, Deesjavu, De Knolderapen, Krèk wa anders en Vruug Zat Laot Thuis zijn al sinds november bezig met de bouwwerkzaamheden in een hal aan de Baarzenstraat in Vught-Zuid.

Een maand voordat de optocht - op 7 februari - door het Dommelbaorzedurp trekt, zijn de contouren van de wagens al duidelijk zichtbaar. "We hebben altijd op een eigen locatie gebouwd", laat Joop Meijs van de Knolderapen weten. "Maar bouwen met andere clubs blijkt toch veel leuker. Je helpt elkaar en krijgt tijdens de bouw volop bruikbare tips."

Nieuwe bouwhal
De clubs mogen de hal voor een jaar gebruiken. "Doodzonde, want in maart wordt hij verhuurd", zegt Nico Schapendonk van Danmarzo. Toch heeft hij er vertrouwen in dat er voor het carnaval in 2017 toch weer een andere bouwhal is gevonden. "Omdat Roderick van de MOrtel de eerste Vughtse burgemeester is die daadwerkelijk zijn nek uitsteekt en zich inzet voor het carnaval. Hij heeft ons met deze bouwhal geweldig goed geholpen en hopelijk lukt hem dat ook met het vinden van een nieuwe locatie.

  1. Massaal gaan de carnavalswagens uit de Langstraat in de verkoop

    Massaal gaan de carnavalswagens uit de Langstraat in de verkoop

    WAALWIJK - 'Unieke kans om bij jullie in het dorp/stad de eerste prijs binnen te halen met de fantastische mooie wagen!' Een tweede: 'Veel plaats voor aggregaten!!' Een derde: 'Deze wolf is helemaal van stof en dus valt hij op.' Vierde verkoper: 'Ruilen tegen een gelijkwaardige wagen behoort tot de mogelijkheden.' Op Marktplaats worden de wervende verkoopteksten niet geschuwd om carnavalswagens uit De Langstraat aan te prijzen.