Volledig scherm
Prins Rick d’n Twidde en adjudant Carlo © CO Nuland

Gevolg van Nulandse prins carnaval dringt huis medewerker BD binnen en eist rectificatie

* UPDATE 22:00 uur * NULAND - Hoofdredacteur Ton Rooms noemt het onacceptabel dat een medewerker van het Brabants Dagblad onder druk is gezet om berichtgeving over de in opspraak geraakte carnavalsprins van Nuland te rectificeren. Naar aanleiding van deze berichten over prins Rick d'n Twidde van Waoterrijk (Nuland) drong een zevental leden van het Nulandse carnaval zondagavond de woning van de BD-medewerker binnen.

"Mijn vrouw en ik zaten tv te kijken. Ze kwamen binnen, pakten de afstandsbediening en zetten de tv uit. Toen kwamen ze om ons heen staan en zeiden dingen als 'Je kent ons niet maar je komt er nog wel achter'. Vervolgens eisten ze een rectificatie." De medewerker heeft inmiddels bij de politie melding gemaakt van het incident.

Hoofdredacteur Ton Rooms van het Brabants Dagblad noemt de actie onacceptabel: „Ik sta altijd open voor mensen die vinden dat er een fout in de krant staat, maar dit is niet de manier om dat te uiten.”

Prins Rick d'n Twidde kwam deze carnaval meermaals in opspraak. Zo zou hij dronken zijn geweest en dook er een filmpje op waarin te zien is dat zijn mantel door een feestzaal wordt gegooid. De scepter van Nuland, die de prins dit weekend kwijtraakte tijdens de feestelijkheden, is inmiddels terecht. Hij werd gevonden in Geffen, en is inmiddels gerepareerd. Naast het verliezen van de scepter en zijn mantel schijnt de prins tijdens het weekend ook een medaille te zijn verloren die al 50 jaar van prins op prins wordt overgedragen.

Volgens John Smits, voorzitter van het Nulandse carnaval, is er echter geen sprake van dat de prins (tijdelijk) uit zijn functie is ontheven, zoals eerder werd gemeld. "De prins heeft de hele carnaval meegedraaid. Ik kan niet ontkennen dat hij zich niet altijd volgens alle regels en voorschriften gedragen heeft, maar ik kan hem moeilijk vastketenen aan bed. Hij is niet uit zijn functie ontheven."

Ga voor meer carnavalsnieuws naar bd.nl/carnaval.