Michael van Gerwen tijdens de WK-finale begin dit jaar tegen Peter Wright. Donderdag staan ze in Aberdeen weer tegenover elkaar.
Volledig scherm
Michael van Gerwen tijdens de WK-finale begin dit jaar tegen Peter Wright. Donderdag staan ze in Aberdeen weer tegenover elkaar. © Getty Images

Alles wat je moet weten over de Premier League

Kraker op eerste avondMet een herhaling van de WK-finale, belooft de eerste avond van de zestiende editie van de Premier League Darts vuurwerk. Titelverdediger Michael van Gerwen zal er donderdag in het Schotse Aberdeen veel aan gelegen zijn om zijn eerste partij meteen te winnen als hij Peter Wright treft.

 1. Warmhoudzakjes en energietabletten helpen Van der Voort ronde verder
  PREMIUM

  Warmhoud­zak­jes en energieta­blet­ten helpen Van der Voort ronde verder

  Opvallend: Vincent van der Voort toonde geen enkele vreugde op het podium nadat hij in de derde ronde van het WK darts afgerekend had met Nathan Aspinall, toch de nummer 6 van de wereldranglijst. Ook tijdens het tv-interview na afloop overheerste het chagrijn. ,,Zo ben ik nou eenmaal”, verontschuldigde ‘The Dutch Destroyer’ zich later. ,,Ik ben niet helemaal down na een nederlaag en ik toon geen enorme euforie na een overwinning.”
 1. Willem II-trainer Adrie Koster: 'Er had misschien meer ingezeten voor ons'
  Play

  Willem II-trai­ner Adrie Koster: 'Er had misschien meer ingezeten voor ons'

 2. RKC-doelman Lamprou: 'Niet leuk om te zien dat Willem II zo laag staat'
  Play

  RKC-doel­man Lamprou: 'Niet leuk om te zien dat Willem II zo laag staat'