Lisa Ashton.
Volledig scherm
Lisa Ashton. © BSR

Ashton eerste vrouw ooit met zege bij Players Championship, Aspinall sterkste

8e finale eindstadion 'MVG'Lisa Ashton heeft als eerste vrouw ooit een partij gewonnen bij Players Championship. Ze versloeg in de 1e wedstrijd van Players Championship 2 de Duitser Christian Bunse met 6-3. In de tweede ronde ging ze onderuit tegen Darius Labanauskas (6-2). Michael van Gerwen verloor in de achtste finale van Jamie Hughes (6-5), terwijl Nathan Aspinall er met de toernooiwinst vandoor ging.

Ashton won in januari als eerste vrouwelijke darter ooit een Tourkaart op de Q School. Zaterdag deed ze ook al mee aan Players Championship 1, maar toen verloor ze meteen de eerste ronde van Brendan Dolan.

Tegen Bunse gooide de Engelse een gemiddelde van 100 punten en pakte ze de laatste leg met een twaalfdarter. Op het afgelopen BDO WK voor vrouwen bereikte Ashton nog de finale, waarin ze wel redelijk kansloos met 3-0 in sets verloor van Mikuru Suzuki.

Van Gerwen

Van Gerwen, nummer één van de wereld, reikte tot de achtste finale, waarin Jamie Hughes met 6-5 te sterk was voor de drievoudig wereldkampioen. ‘Mighty Mike’ werd zaterdag bij Players Championship 1 in de derde ronde uitgeschakeld.

Van Gerwen.
Volledig scherm
Van Gerwen. © BSR Agency

Dirk van Duijvenbode speelde een sterk toernooi en haalde de halve finale, waarin Gerwyn Price te sterk was met 7-4. De toernooiwinst ging naar Nathan Aspinall, die in de finale te sterk was voor Price met 8-3. Aspinall had in de halve eindstrijd al niets heel gelaten van Gabriel Clemens: 7-0.

Aspinall gooide in de kwartfinale tegen Peter Wright een negendarter. Het was al de derde perfecte leg van Players Championship 2 in Barnsley. Zaterdag bij Players Championship 1 werden ook twee negendarters gegooid.