Volledig scherm
© ANP

‘Barney’ meldt zich af voor Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld heeft zich afgemeld voor de kwalificaties voor het Grand Slam of Darts, het toernooi dat half november in Engeland wordt afgewerkt. 

De Hagenaar werd zondag laat in de middag in de kwartfinales van de World Series of Darts in Amsterdam uitgeschakeld waardoor hij de kans op directe plaatsing misliep. Nu had ‘Barney’ vanochtend naar Engeland moeten vliegen om daar nog dezelfde dag in actie te komen.

,,Raymond trok het niet. Hij moest na een zwaar weekend vanochtend om 10.00 uur in het vliegtuig zitten om dan na een lange reis zich ‘s avonds in Wigan proberen te kwalificeren’’, aldus zijn manager Jaco van Bodegom. Van Barneveld had bij het bereiken van de finale in Amsterdam een ticket voor het Grand Slam veroverd. ,,En als hij zaterdag was uitgeschakeld of zondag overdag, dan was hij zeker nog gegaan. Dit werd te onrustig.’’

Daarmee staan er nog twee toernooien op zijn agenda: de Players Championship Finals en in december het WK. De vijfvoudig wereldkampioen heeft gezegd daarna zijn loopbaan te beëindigen.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. ‘Barney’ reageert op social media: ‘Noem me dan maar een loser of zwakkeling’

    ‘Barney’ reageert op social media: ‘Noem me dan maar een loser of zwakkeling’

    Raymond van Barneveld heeft op Instagram zijn fans toegesproken na zijn roemloze afscheid als professioneel darter. ‘Barney’ verloor zaterdag in de eerste ronde met 3-1 van Darin Young en de Hagenaar, vijfvoudig wereldkampioen, wist vervolgens niet hoe snel hij van het podium af moest. ,,Noem me dan maar een loser of zwakkeling want zo voel ik me namelijk ook”, schrijft Van Barneveld op Instagram.