Volledig scherm
© Getty Images

Deze acht darters strijden om de wereldtitel bij de BDO

Paul Hogan heeft zich donderdagavond als achtste en laatste geplaatst voor de kwartfinales van het WK darts bij de BDO, de tegenhanger van de PDC waar Peter Wright anderhalve week geleden zegevierde. 

Hogan klopte Martijn Kleermaker (4-1), waardoor Chris Landman vanaf vrijdag de enige Nederlander is die nog aanspraak maakt op de erfenis van Christiaan Kist. Hij won in 2012 als laatste Nederlander de BDO-titel.

Bij de laatste acht zitten vier Engelsen (Paul Hogan, David Evans, Scott Waites en Scott Mitchell), twee darters uit Wales (Jim Williams, Wayne Warren), de Belg Mario Vandenbogaerde en Chris Landman. 

De kwartfinales beginnen vrijdagmiddag. Evans treft vanaf 14.00 uur Vandenbogaerde, waarna de duels volgen tussen Hogan-Williams en Waites-Mitchell. Landman sluit de kwartfinales vrijdag af tegen Warren. Zaterdagmiddag zijn de halve finales, de finale is zondagavond.

  1. Ashton eerste vrouw ooit met zege bij Players Championship, Aspinall sterkste
    8e finale eindstadion 'MVG'

    Ashton eerste vrouw ooit met zege bij Players Champions­hip, Aspinall sterkste

    Lisa Ashton heeft als eerste vrouw ooit een partij gewonnen bij Players Championship. Ze versloeg in de 1e wedstrijd van Players Championship 2 de Duitser Christian Bunse met 6-3. In de tweede ronde ging ze onderuit tegen Darius Labanauskas (6-2). Michael van Gerwen verloor in de achtste finale van Jamie Hughes (6-5), terwijl Nathan Aspinall er met de toernooiwinst vandoor ging.