Gary Anderson.
Volledig scherm
Gary Anderson. © Lawrence Lustig/PDC

Gary Anderson moet afzeggen voor Home Tour: wifi thuis te slecht

De Home Tour van de PDC start zonder voormalig wereldkampioen Gary Anderson. De Schotse darter heeft thuis een te slechte internetverbinding om mee te kunnen doen.

Quote

Ik kan vanuit huis nog geen rekening online betalen. Heel frustre­rend

Gary Anderson

Gary Anderson was enthousiast om mee te doen, tot hij thuis in Somerset ging oefenen. Het signaal bleek zo zwak, dat het voor de 47-jarige Schot niet mogelijk was om zich te laten zien in het livestreamtoernooi. Een tegenvaller voor profbond PDC, die graag de beste darters van de wereld in actie ziet. Ook de hoofdrolspeler baalt dat hij moest afzeggen.

,,Al verrast het me niet, ik kan vanuit huis nog geen rekening online betalen. Heel frustrerend”, zegt de tweevoudig wereldkampioen in de Britse tabloid The Sun over de wankele verbinding. ,,Ik had graag meegedaan. Het is weer iets anders om te proberen en ik had graag willen winnen.”

Vandaag start de Home Tour van de PDC met onder anderen regerend wereldkampioen Peter Wright. De komende 32 dagen is er elke avond een poule van 4 darters, die allemaal een wedstrijd (best of 9 legs) tegen elkaar spelen. Vanuit huis, met een webcam op het bord gericht. De beste gaat door naar de knock-outfase. 

Vorig week gold het minitoernooi Darts At Home proef. Ook toen was er al sprake van haperende livestreams met krakend geluid.

Vanavond komt er met Niels Zonneveld direct een Nederlander in actie. De komende dagen zijn ook Jan Dekker en Geert Nentjes al aan de beurt. Nummer 1 van de wereld Michael van Gerwen ziet af van deelname, in tegenstelling tot toppers als Wright en ook Gerwyn Price. Het toernooi is gratis te volgen via de streamingsdienst van de PDC, als de verbinding het toelaat.