Volledig scherm
Michael van Gerwen. © AP

Geen dartfans aanwezig bij UK Open

De UK Open gaat definitief door, maar er zijn het hele weekend geen fans aanwezig in het Butlins Resort in Minehead. Het tweede grote major-toernooi van het jaar wordt achter gesloten deuren gespeeld.

De weersomstandigheden (sneeuw, ijs) in Zuid-Engeland zijn zo slecht, dat het voor de duizenden fans niet veilig is om de weg op te gaan. ITV4, de betaalzender in Engeland, zendt de UK Open wel gewoon nog uit op televisie. De fans die al kaartjes hadden of die zelfs al op het resort zijn, kunnen hun gemaakte kosten helemaal terugkrijgen of inruilen voor kaartjes voor volgend jaar.

Peter Wright was titelverdediger in Minehead. Hij won vorig jaar zijn eerste major door Gerwyn Price in de finale te verslaan.

Gisteren ging speelronde 5 van de Premier League in Exeter ook al niet door, eveneens vanwege de barre weersomstandigheden.

PDC Darts on Twitter

A statement issued by @ButlinsMusic can now be seen at https://t.co/EWjRLAGS7a The Coral UK Open will proceed behind closed doors and will be broadcast on ITV4 Further information will be posted at https://t.co/sy6roYM73x