Volledig scherm
Michael van Gerwen, vorig jaar. © PDC

Kersvers duo Van Gerwen-Wattimena zet Spanje eenvoudig opzij

World cup of dartsMichael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben hun eerste wedstrijd als koppel gewonnen. Spanje werd vanavond met het grootste gemak opzijgezet (5-0), waardoor de twee beste darters van Nederland zich hebben geplaatst voor de tweede ronde van de World Cup of Darts. Daarin is morgen Polen de tegenstander.

Het zou ongetwijfeld even wennen zijn geweest voor Van Gerwen, die sinds de editie van 2013 ieder jaar Raymond van Barneveld aan zijn zijde had. Samen wonnen ze het toernooi in totaal drie keer, waaronder de twee voorgaande edities. Van Barneveld is het laatste jaar echter fors gezakt op de wereldranglijst, waardoor Wattimena nu in aanmerking kwam voor een plek in het team.

De nummer 23 van de wereld bewees in de eerste leg tegen Spanje meteen zijn waarde met een knappe 108-finish voor de break. Het verzet leek meteen gebroken. Na onder meer twee scores van 180 werd de break namelijk verzilverd, waarna Wattimena via tops ook de volgende leg voor de neus van de Spanjaarden wegkaapte. Cristo Reyes & Toni Alcinas kregen zelfs geen leg meer: 5-0.

Alle favorieten door

Ook eerder op de avond bleven de verrassingen uit in de BarclayCard Arena van Hamburg. Zo kende het Engelse koppel bestaande uit Rob Cross en Michael Smith geen problemen met hun Filipijnse opponenten en rekende Oostenrijk na een moeizame start alsnog af met Rusland. Ook Australië sleepte een moeizame overwinning uit het vuur tegen Finland: 5-4.

Morgen volgende achtste finales. De meest in het oog springende partij is dan waarschijnlijk die waarin thuisland Duitsland het opneemt tegen België. Nederland treft het Poolse duo bestaande uit Krzysztof Ratajski & Tytus Kanik.