Volledig scherm
Ron Meulenkamp. © PRO SHOTS

Meulenkamp en De Graaf missen WK darts op een haar

Twee Nederlanders waren vandaag dicht bij een plek op het WK darts, maar zagen die tickets in het zicht van de haven nog verdwijnen.

 Ron Meulenkamp en Jeffrey de Graaf verloren beiden in de kwartfinales van de laatste kwalificatie in Londen, waar nog drie WK-tickets waren te verdelen. Een plek in de halve finale had een grote kans op WK-deelname betekend.

Meulenkamp kwam 3-0 voor, en kreeg kansen op een 5-3 zege, maar zag Chris Quantock in de beslissende leg toch de zege pakken. Voor Jeffrey de Graaf was Ted Evetts te sterk. Hij ging met 5-3 onderuit.

De winnaar van het laatste kwalificatietoernooi staat in de eerste ronde van het WK. De verliezend finalist gaat naar de voorronde. De verliezers van de halve finales strijden ook nog tegen elkaar voor het laatste ticket, die één van hen naar de voorronde brengt in Ally Pally.

Door de uitschakeling van Meulenkamp en De Graaf, gaan er nu definitief acht Nederlanders naar Londen voor het WK. Vanavond is om half 8 de loting voor het grootste toernooi van het jaar.