Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Kieran Cleeves/PDC

Michael van Gerwen lijdt zeldzame nederlaag tegen Gerwyn Price, Gian van Veen beste Nederlander

Players Championship 8Een dag na zijn zege op Players Championship 7 is Michael van Gerwen op Players Championship 8 gestrand in de achtste finales. Gerwyn Price was met 6-4 te sterk voor Mighty Mike. Gian van Veen was uiteindelijk de beste Nederlander met een plek in de kwartfinales in Hildesheim. Hij verloor van Gary Anderson, die zijn eerste PDC-titel in drie jaar tijd pakte.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Michael van Gerwen in kwartfinales onderuit, Peter Wright de grote winnaar in Tsjechië
  Czech Darts Open

  Michael van Gerwen in kwartfina­les onderuit, Peter Wright de grote winnaar in Tsjechië

  De kwartfinales zijn voor Michael van Gerwen het eindstation geworden in het Czech Darts Open.ts Open. Mighty Mike, eerder op de dag in een zenuwslopend duel nog te sterk voor Josh Rock, verloor van Rob Cross: 4-6. Dirk van Duijvenbode ging bij de laatste zestien onderuit tegen Jonny Clayton: 3-6. Danny Noppert moest met dezelfde cijfers buigen voor Peter Wright, die het toernooi won na een finale tegen Dave Chisnall.