Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency

Michael van Gerwen met schrik vrij in achtste finale Grand Slam

Michael van Gerwen heeft in Wolverhampton met pijn en moeite de kwartfinale bereikt van de Grand Slam of Darts. De beste darter van de wereld leek aanvankelijk probleemloos zijn achtste finale tegen Ian White te winnen (4-0), maar die kwam zelfs via 4-6 op voorsprong. Daarna sloeg MVG toch hard toe: 10-7.

In de kwartfinale neemt Van Gerwen het op tegen Adrian Lewis. Die klopte James Wade eerder op de avond met 10-9. Ook titelverdediger Gerwyn Price bereikte de laatste acht. De Welshman deed dat heel wat overtuigender door de Engelsman Darren Webster met liefst 10-1 naar huis te sturen. Van Gerwen is de nummer 1 op de plaatsingslijst van het toptoernooi.

Dit zijn de kwartfinales, die morgen worden afgewerkt
Michael van Gerwen (Ned) - Adrian Lewis (Eng)
Dave Chisnall (Eng) - Peter Wright (Sch)
Glen Durrant (Eng) - Michael Smith (Eng)
Gerwyn Price (Wal) - Gary Anderson (Sch)

  1. Van Gerwen tegen winnaar Klaasen-Burness, Barney loot Young
    Complete loting WK

    Van Gerwen tegen winnaar Klaa­sen-Bur­ness, Barney loot Young

    Titelverdediger Michael van Gerwen treft in de tweede ronde van het WK darts de winnaar van het eersterondeduel tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness. Dat heeft de loting vanavond uitgewezen. Het is mogelijk niet de enige ‘Dutch clash’ in de tweede ronde. Als Raymond van Barneveld zijn eerste ronde wint, van Darin Young, dan stuit hij op Jeffrey de Zwaan in de tweede schifting. ‘Het is een opmerkelijk loting”, zei Van Barneveld in een eerste reactie bij RTL7.