Volledig scherm
© Kelly Deckers/PDC

Nederland en Schotland naar finale World Cup of Darts

Nederland en Schotland spelen de finale van de World Cup of Darts in Frankfurt. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld versloegen vanavond in de halve finale België met met 2-0.

België had niets aan de opstelling veranderd. Vorig week had Dimitri Van den Bergh tijdens de German Darts Masters in Gelsenkirchen nog ruim gewonnen van Van Gerwen, maar de Zuiderburen kozen ervoor om met Kim Huybrechts te beginnen.

Van Gerwen gooide geconcentreerd en hield moeiteloos de eigen legs die hij zelf mocht beginnen. Tot 3-2 bleef het gelijk opgaan, maar in de zesde leg brak Van Gerwen en won zo de eerste partij met 4-2.

Dimitri Van den Bergh opende sterk tegen Raymond van Barneveld met een 180'er. Barney brak hem meteen in de eerste leg. De Belg kwam nog even sterk, maar Van Barneveld hield stand en won met 4-2.

Schotland is vanavond tegenstander in de finale. Peter Wright en Gary Anderson wonnen met moeite met 2-1 van Australië. Gary Anderson liet zich verrassen door naamgenoot Kyle Anderson, maar in het beslissende dubbel sloeg Schotland toe. De SChotten staan voor de tweede keer in de historie in de eindstrijd.

Volledig scherm
Gary Anderson. © Kelly Deckers/PDC

PDC Darts on Twitter

INCREDIBLE FROM ANDERSON! Suffers two bounce outs in the deciding leg, but then takes out a stunning 130 checkout to force the game to the doubles decider! #RealWorldCup