Premier League-debutante Sherrock snoept punt af van Durrant

GelijkspelFallon Sherrock heeft bij haar debuut in de Premier League Darts direct een punt afgepakt van Glen Durrant. De Britse, bij het WK dé sensatie met twee overwinningen (de eerste ooit van een vrouw bij het PDC WK), kwam tegen drievoudig BDO-wereldkampioen Durrant op een 6-4 voorsprong, maar liet Durrant terugkeren waardoor beiden een punt overhielden aan de ontmoeting in Nottingham: 6-6.

Sherrock bij de opkomst in Nottingham.
Volledig scherm
Sherrock bij de opkomst in Nottingham. © BSR Agency

Sherrock mocht als zogenoemde challenger meedoen in de Premier League. Elke speelronde vult één van de negen challengers het negenkoppige deelnemersveld aan. Sherrock was de gelukkige in Nottingham en ze liet direct zien niet voor niets een uitnodiging te hebben gekregen.

Durrant liet het tegen Sherrock vooral op zijn dubbels afweten. Sherrock profiteerde -net als bij het WK- optimaal van de missers op de dubbels van haar tegenstander en was zelf wel koel in het finishen. Met een gemiddelde per beurt van iets meer dan 87 was ze scorend minder dan ‘Duzza’ (92,5 gemiddeld), maar met een finishpercentage van vijftig procent kon ze landgenoot Durrant een punt ontfutselen.

Michael van Gerwen speelt in de laatste partij van de avond tegen Daryl Gurney.

Overige duels

Rob Cross versloeg in de openingswedstrijd in Nottingham landgenoot Nathan Aspinall met 7-5. De andere twee duels (Gerwyn Price tegen Michael Smith en Gary Anderson tegen Peter Wright) eindigden net zoals de partij tussen Sherrock en Durrant in een gelijkspel: 6-6.

Fallon Sherrock in actie.
Volledig scherm
Fallon Sherrock in actie. © BSR Agency