Volledig scherm
Wesley Harms. © anp

Reekshoofd Harms uitgeschakeld door tweevoudig BDO-kampioen Waites

De als eerste geplaatste Wesley Harms is er niet in geslaagd om de kwartfinales van het BDO-kampioenschap te halen. De Nederlander moest met 2-4 buigen voor Scott Waites, die in 2013 en 2016 het wereldkampioenschap op zijn naam schreef.

Harms stond met 2-0 in sets voor, maar gaf het daarna uit handen. Eerder op de dag slaagde Chris Landman er wel in om de kwartfinales te bereiken. Landman stond met 3-1 in sets achter tegen Ben Hazel, maar slaagde er toch in om alle drie daaropvolgende sets naar zich toe te trekken. In de volgende partij neemt hij het op tegen Wayne Warren. Net als Harms redde Richard Veenstra het woensdagavond ook niet. Hij verloor met 4-2 van David Evans.

Martijn Kleermaker kan zich donderdag als tweede landgenoot bij de laatste acht voegen. Daarmee blijft de kans aanwezig dat Christiaan Kist (2012) een opvolger krijgt.

  1. Ashton eerste vrouw ooit met zege bij Players Championship, Aspinall sterkste
    8e finale eindstadion 'MVG'

    Ashton eerste vrouw ooit met zege bij Players Champions­hip, Aspinall sterkste

    Lisa Ashton heeft als eerste vrouw ooit een partij gewonnen bij Players Championship. Ze versloeg in de 1e wedstrijd van Players Championship 2 de Duitser Christian Bunse met 6-3. In de tweede ronde ging ze onderuit tegen Darius Labanauskas (6-2). Michael van Gerwen verloor in de achtste finale van Jamie Hughes (6-5), terwijl Nathan Aspinall er met de toernooiwinst vandoor ging.