Volledig scherm
Phil Taylor, archieffoto. © EPA

Scholier (13) verslaat dartslegende Taylor

De 13-jarige Leighton Bennett heeft in Frankfurt voor een sensatie gezorgd door dartslegende Phil Taylor te verslaan. De immer fanatieke zestienvoudig wereldkampioen verloor met 4-1 van het ‘wonderkind’, zoals Bennett in Engeland wordt genoemd. 

,,Ik voel me als een kind met Kerstmis”, zei de wereldkampioen darts bij de jeugd. ,,Ik speelde al een keer eerder tegen Phil in Londen, toen was hij gewoon te goed. Ik was erg gefrustreerd dat ik die kans heb laten lopen zodat ik deze keer alles op alles zette om nu wél te winnen.”

Taylor staat niet alleen bekend om zijn vaardigheid met pijltjes, maar de gestopte darter - die alleen voor een grote geldcheque af en toe komt opdraven - weet ook hoe hij zijn tegenstander mentaal kan verslaan. ,,Ik wist dat ik geen oogcontact met hem moest maken, ik hield de focus op het bord en vergat tegen wie ik aan het gooien was”, verklapte Bennett zijn tactiek.

Uiteindelijk verloor Bennett in Duitsland in de halve finale van Peter Wright. De Schot won het toernooi door in de finale Raymond van Barneveld aan de kant te zetten.

  1. Van Gerwen tegen winnaar Klaasen-Burness, Barney loot Young
    Complete loting WK

    Van Gerwen tegen winnaar Klaa­sen-Bur­ness, Barney loot Young

    Titelverdediger Michael van Gerwen treft in de tweede ronde van het WK darts de winnaar van het eersterondeduel tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness. Dat heeft de loting vanavond uitgewezen. Het is mogelijk niet de enige ‘Dutch clash’ in de tweede ronde. Als Raymond van Barneveld zijn eerste ronde wint, van Darin Young, dan stuit hij op Jeffrey de Zwaan in de tweede schifting. ‘Het is een opmerkelijk loting”, zei Van Barneveld in een eerste reactie bij RTL7.