Volledig scherm
ROTTERDAM - Michael van Gerwen tijdens zijn partij tegen Phil Taylor tijdens de Premier League Darts in Ahoy. copyright robin utrecht

Sneeuw spelbreker voor Van Gerwen, Premier League afgelast

De Vlijmense darter Michael van Gerwen komt donderdagavond niet in actie in de Premier League of Darts. De vijfde speelronde gaat niet door. De weersomstandigheden in Exeter zijn te gevaarlijk om mensen de weg op te sturen. Ierland, Schotland en delen van Engeland worden geteisterd door de storm Emma en hevige sneeuwval.

Wanneer de dartswedstrijden worden ingehaald, is nog niet duidelijk. Michael van Gerwen had het vanavond op moeten nemen tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic en landgenoot Raymond van Barneveld stond ingedeeld voor een partij tegen de Engelse koploper Michael Smith.

Van Gerwen geeft via een tweet aan dat veiligheid voor alles gaat. Van Barneveld meldt op Twitter dat hij begrip heeft voor de afgelasting. ,,Dit is in mijn ogen de beste beslissing. Er zijn zoveel mensen bij het evenement betrokken. De gezondheid van een ieder is belangrijker. Ik hoop dat iedereen dat begrijpt'', schrijft de Hagenaar.

Volledig scherm
Bovenste rij vlnr: Gerwyn Price, Rob Cross, Mensur Suljovic, Michael van Gerwen en Gary Anderson. Onderste rij vlnr: Daryl Gurney, Michael Smith, Raymond van Barneveld, Simon Whitlock en Peter Wright. © ANP/Pro Shots