Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Getty Images

Sterke Van Gerwen laat geen spaan heel van landgenoot De Zwaan

Michael van Gerwen heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinale van de World Grand Prix. In Dublin was de darter uit Vlijmen veel te sterk voor landgenoot Jeffrey de Zwaan: 3-0.

Van Gerwen stond slechts twee legs af aan De Zwaan en liet een uitgooipercentage van ruim 56% noteren. ,,Daar was niks tegenin te brengen”, stamelde De Zwaan na afloop voor de camera van RTL7. ,,Heel frustrerend.” 

,,De eerste twee sets gooide ik heel goed, de laatste was wat minder. Toen voelde ik wel dat ik zou gaan winnen”, zei Van Gerwen. ,,Ik heb gedaan wat ik moest doen.” Door de overwinning kan Mighty Mike zich gaan opmaken voor een ontmoeting met Mervyn King, die bezig is aan een sterk seizoen.

Beginnen met dubbel

Het bijzondere aan de World Grand Prix is dat je iedere leg moet beginnen met een dubbel. Vanaf dat moment start de teller pas vanaf 501.

  1. Van Gerwen tegen winnaar Klaasen-Burness, Barney loot Young
    Complete loting WK

    Van Gerwen tegen winnaar Klaa­sen-Bur­ness, Barney loot Young

    Titelverdediger Michael van Gerwen treft in de tweede ronde van het WK darts de winnaar van het eersterondeduel tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness. Dat heeft de loting vanavond uitgewezen. Het is mogelijk niet de enige ‘Dutch clash’ in de tweede ronde. Als Raymond van Barneveld zijn eerste ronde wint, van Darin Young, dan stuit hij op Jeffrey de Zwaan in de tweede schifting. ‘Het is een opmerkelijk loting”, zei Van Barneveld in een eerste reactie bij RTL7.