Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © ANP

Terugkeer Van Barneveld geen succes

Het eerste toernooi na de dramatische tweedaagse in Ahoy verliep voor Raymond van Barneveld niet al te best. In de eerste ronde van Player Championship vloog hij er uit tegen Gary Eastwood. 

Van Barneveld kondigde na zijn uitschakeling in de Premier League Darts een abrupt afscheid aan, maar keerde terug op die beslissing omdat hij die avond na Ahoy handelde uit emotie. 

Op het vloertoernooi in Barnsley keerde Van Barneveld terug, maar hij droop snel af. Gary Eastwood, de gedeeld nummer 99 op Order of Merit, won met 6-4. 

Wade

James Wade heeft het vloertoernooi in Barnsley op zijn naam geschreven. In de finale was hij met 8-2 te sterk voor Michael Smith. De Nederlanders stelden teleur. Danny Noppert schopte het tot de laatste zestien en was daarmee de enige.

  1. De grote WK darts-gids: dit moet je allemaal weten
    PREMIUM
    Loting & statistieken

    De grote WK darts-gids: dit moet je allemaal weten

    In het Alexandra Palace in Londen begint vrijdag de 27ste editie van het WK darts bij de profbond PDC. Gaat titelverdediger Michael van Gerwen op voor zijn vierde Sid Waddell Trophy? Welke Nederlanders doen nog meer mee? Hoeveel nationaliteiten zijn er eigenlijk op het WK? Wie is er favoriet bij de bookies en wat zijn de hoogste drie-dartsgemiddelden uit de geschiedenis. Lees het allemaal in onze grote WK-gids.