Volledig scherm
Van Barneveld. © LAWRENCE LUSTIG/PDC

Van Barneveld pakt punt na bizarre comeback

Premier League DartsRaymond van Barneveld heeft na een zinderende comeback tegen Gerwyn Price tóch een punt gepakt bij de tweede speelronde van de Premier League Darts. Barney, die aan zijn afscheidstournee bezig is, kwam met 6-2 achter, maar mede door de steun van het publiek pakte de vijfvoudig wereldkampioen vier legs op rij: 6-6.

Vorige week ging Van Barneveld na een matige partij onderuit tegen James Wade en het niveau lag tegen de Welshman Price niet veel hoger. Sterker, de Nederlandse vijfvoudig wereldkampioen haalde nog géén gemiddelde van 90 met drie pijlen: 88.79. Price bleef steken op 95.7.

En daarmee kon hij het Price lange tijd niet écht moeilijk maken bij de tweede speelronde van de Premier League. The Iceman, zoals de bijnaam van Price luidt, pakte bij 6-2 al een punt. Twee legs later kreeg hij twee matchdarts, maar onder luid boegeroep van het publiek -dat volledig op de hand van Barney was- miste Price. Van Barneveld pakte die kans met beide handen aan en pakte zo zijn eerste punt in deze Premier League Darts 2019, zijn laatste jaar als dartsprof.

Eerder op de avond in Glasgow werden al twee partijen gespeeld. Thuisspeler Peter Wright speelde net als vorige week gelijk. Na een knappe comeback hield hij een punt over aan de wedstrijd tegen Michael Smith: 6-6. Vervolgens wist Rob Cross met 7-4 te winnen van James Wade.

Titelhouder Michael van Gerwen gooit in de laatste partij van de avond tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic.