Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © Getty Images

Van Barneveld verliest kwartfinale in Amsterdam

Raymond van Barneveld heeft zijn laatste officiële wedstrijd in Nederland gespeeld. De 52-jarige darter uit Den Haag verloor bij de World Series of Darts in Amsterdam in de kwartfinale van Dave Chisnall. De Engelse darter won met 10-8 in legs.

‘Barney’ was dicht bij een stunt tegen Chisnall, maar kon niet doordrukken. De 52-jarige darter kwam met 5-3 en 6-4 voor te staan. Chisnall knokte zich echter terug en boog een achterstand van 7-5 om in een voorsprong. Van Barneveld kon een nederlaag daarna niet meer voorkomen.

De vijfvoudig wereldkampioen had begin dit jaar zijn afscheid aangekondigd en wilde in maart zelfs abrupt stoppen. Op die beslissing kwam hij weer terug. Hij begint in december op het WK in Londen aan zijn laatste toernooi.

Michael van Gerwen en Danny Noppert plaatsten zich wel voor de halve finales.

  1. ‘Barney’ reageert op social media: ‘Noem me dan maar een loser of zwakkeling’

    ‘Barney’ reageert op social media: ‘Noem me dan maar een loser of zwakkeling’

    Raymond van Barneveld heeft op Instagram zijn fans toegesproken na zijn roemloze afscheid als professioneel darter. ‘Barney’ verloor zaterdag in de eerste ronde met 3-1 van Darin Young en de Hagenaar, vijfvoudig wereldkampioen, wist vervolgens niet hoe snel hij van het podium af moest. ,,Noem me dan maar een loser of zwakkeling want zo voel ik me namelijk ook”, schrijft Van Barneveld op Instagram.