Van der Voort is weer precies op tijd wakker voor WK

SamenvattingDat Vincent van der Voort in de tweede ronde van het WK darts overtuigend met Darren Webster afrekende, is voor de jarige Nederlander de bevestiging dat er voor hem veel meer inzit dan dat hij dit jaar heeft laten zien.

Door Yorick Groeneweg

43 jaar oud is Vincent van der Voort vandaag geworden. In Londen had hij meer te vieren. Darren Webster, de nummer 13 van de plaatsingslijst, werd met 3-0 verslagen. In tegenstelling tot de Engelsman, gooide The Dutch Destroyer op de juiste momenten wel zijn dubbels uit. Tot genoegen van het publiek, dat hem massaal toezong.

Voor Van der Voort was het ook heerlijk spelen in Alexandra Palace, waar hij geen last meer had van fysieke ongemakken. Eerder deed zijn rug zeer, de laatste maanden had hij vooral kiespijn. ,,Wat ik voelde, was niet te beschrijven. Ik heb toernooien gespeeld, terwijl ik niet eens wist dat ik op het podium stond.”

Zonder medicatie was hij nu scherp en fit, al voor de tweede dag op een rij. Het WK darts maakt ook elk jaar wat extra’s los bij Van der Voort. ,,Ik ben hier altijd klaar voor ja, maar het lijkt of ik de rest van het jaar slaap. Dat moet anders. Ik moet er ook voor gaan als ik in Wigan en Barnsley moet spelen, al zijn dat de slechtste plekken op aarde. Daar is het moeilijker om je te motiveren dan hier.”

Overige partijen

Van der Voort en Webster sloten de middagsessie van het WK darts in Londen af. Voor die tijd werden nog drie partijen in de eerste ronde gespeeld. Robert Thornton ging met 1-3 in sets onderuit tegen WK-debutant Daniel Larsson uit Zweden. 

Ook Ricky Evans en Krzysztof Ratajski gingen enigszins verrassend onderuit in hun partijen. Evans, de snelste darter ter wereld, werd met 1-3 geklopt door de 24-jarige Oostenrijker Rowby-John Rodriguez. Ratajski zag een 2-0 voorsprong in sets als sneeuw voor de zon verdwijnen tegen de Japanner Seigo Asada.

Check hieronder de samenvattingen van de overige partijen.

Het WK Darts is van 13 december tot en met 1 januari live te volgen via RTL7 en RTL 7 Darts Radio. De samenvattingen en reacties zijn te zien op AD.nl.

Volledig scherm
Vincent van der Voort. © Getty Images