Volledig scherm
PREMIUM
Michael van Gerwen speelt vanavond in de halve finale tegen Daryl Gurney. © Foto: SCS/Pixathlon

Van Gerwen aast op vijfde Premier League-titel: ‘Als het moet, sta ik er’

In het darts zijn er van die zekerheden. 501 punten is goed voor de zege; 180 is de topscore, het WK in Londen is een feest en aan het eind van de Premier League staat Michael van Gerwen in de finale.

Door Yorick Groeneweg

Michael van Gerwen (30) gaat in Engeland alweer op voor zijn vijfde Premier League-titel. De darter uit Vlijmen moet vanavond wel eerst Daryl Gurney in de halve finale verslaan, de Noord-Ier die hem eerder dit toernooi twee keer versloeg. Maar dat gegeven heeft niet aan het zelfvertrouwen van Van Gerwen geknaagd. Sterker, de druk legt de Brabander op voorhand bij zijn drie jaar oudere tegenstrever. ,,Ik ga fantastisch spel laten zien. Nu mag ik niet meer verliezen. De vorige keren kon ik wel wat lijden, nu moet ik er vanaf het begin staan. Als het moet, dan sta ik er vaak. Dit zijn ook de mooiste avonden’', aldus de nummer 1 van de wereld.

  1. Van Gerwen tegen winnaar Klaasen-Burness, Barney loot Young
    Complete loting WK

    Van Gerwen tegen winnaar Klaa­sen-Bur­ness, Barney loot Young

    Titelverdediger Michael van Gerwen treft in de tweede ronde van het WK darts de winnaar van het eersterondeduel tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness. Dat heeft de loting vanavond uitgewezen. Het is mogelijk niet de enige ‘Dutch clash’ in de tweede ronde. Als Raymond van Barneveld zijn eerste ronde wint, van Darin Young, dan stuit hij op Jeffrey de Zwaan in de tweede schifting. ‘Het is een opmerkelijk loting”, zei Van Barneveld in een eerste reactie bij RTL7.