Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Getty Images

Van Gerwen en ‘Barney’ al vroeg uitgeschakeld in Barnsley

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben geen potten kunnen breken in de zestiende speelronde van de Players Championships. In Barnsley werd Van Gerwen door een ijzersterke Robert Thornton in de derde ronde uitgeschakeld. Thornton gooide die partij een negendarter.

Van Gerwen won eerder op de dag nog van Mark Webster en Jamie Lewis, maar kwam in zijn partij tegen Thornton er niet aan te pas. De Schot gooide een negendarter en was met 6-4 te sterk voor de Nederlander, die zaterdag strandde in de halve finale. Van Barneveld werd in de eerste ronde al uitgeschakeld door Dave Chisnall.

Donderdag won Van Gerwen nog ten koste van Mensur Suljovic de laatste speelronde van de Premier League. Als eerste geplaatste speler neemt hij het volgende week in Londen op tegen Daryl Gurney, Rob Cross en James Wade. 

Harry Ward

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door de onbekende Harry Ward. De Engelsman versloeg op weg naar de finale onder anderen Michael Smith en Nathan Aspinall. In de finale was hij met 8-7 te sterk voor Max Hopp. De Duitser stond voor de eerste keer dit jaar in een finale. Danny Noppert werd in de kwartfinale door hem uitgeschakeld. 

Ward pakte in januari op de Q-School zijn allereerste Tourkaart bij de PDC. Amper vier maanden later heeft hij al een toernooizege te pakken.

Volledig scherm
Harry Ward. © PDC
  1. Van Gerwen tegen winnaar Klaasen-Burness, Barney loot Young
    Complete loting WK

    Van Gerwen tegen winnaar Klaa­sen-Bur­ness, Barney loot Young

    Titelverdediger Michael van Gerwen treft in de tweede ronde van het WK darts de winnaar van het eersterondeduel tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness. Dat heeft de loting vanavond uitgewezen. Het is mogelijk niet de enige ‘Dutch clash’ in de tweede ronde. Als Raymond van Barneveld zijn eerste ronde wint, van Darin Young, dan stuit hij op Jeffrey de Zwaan in de tweede schifting. ‘Het is een opmerkelijk loting”, zei Van Barneveld in een eerste reactie bij RTL7.