Volledig scherm
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld wonnen eerder dit jaar nog samen de World Cup. © PDC

Van Gerwen en Van Barneveld treffen elkaar in halve finale Brisbane

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld treffen elkaar in de halve finale van de Brisbane Darts Masters. Mighty Mike kende geen enkele moeite met Kyle Anderson (10-3), Barney rekende in een ware thriller af met Gary Anderson (10-8). 

Met respectievelijk gemiddeldes van 96.13 en 93.85 had de partij tussen The Flying Scotsman en Van Barneveld niet bepaald het hoogste niveau qua scores, maar des te groter was de spanning. Dit had voornamelijk te maken met de laat op gang komende motor van de Nederlander. Barney stond met 5-1 achter, toen hij ineens een nieuwe versnelling vond. Tot de achtste leg duurde het voordat Van Barneveld zijn eerste maximale score liet noteren, maar daarna was hij niet meer te houden.

Barney ging erop en erover, en bleek niet meer te grijpen voor de in slaap gevallen Anderson, die pas weer wakker werd toen het al net te laat was. In de achttiende leg kreeg Van Barneveld zijn eerste wedstrijdpijlen en deze verzilverde hij meteen in de eerste beurt.

Van Gerwen zonder moeite door

In de halve finale van het toernooi, dat onderdeel is van de World Series of Darts, treft Van Barneveld mogelijk Vlijmenaar Michael van Gerwen. Hij kende geen problemen in zijn partij tegen de Australiër Kyle Anderson: 10-3. Eerder deze maand overklaste Mighty Mike zijn landgenoot nog in de finale van de Auckland Masters.