Volledig scherm
© Getty Images

Van Gerwen heeft titel terug na moeizame finale tegen Price

Michael van Gerwen heeft gedaan waarvoor hij is gekomen: de titel op de Players Championship Finals terugveroveren. De nummer 1 van de wereld gooide zeker niet werelds tegen Gerwyn Price, maar hij kwam ermee weg: 11-9.

De toeschouwers wisten in de 1ste leg niet wat ze zagen. De twee beste darters van dit moment stonden te stuntelen op de dubbels, in totaal zouden ze er samen liefst 17 missen. Van Gerwen brak uiteindelijk wel direct Price en dat bleek lang een belangrijk gegeven.

Na die mindere 1ste leg gingen de 2 aan hun gemiddeldes werken, want die waren laag. Veel gaven de 2 elkaar niet toe. Langzaam maar zeker begon Price beter te gooien, totdat hij op 5-6 nipt van Gerwen terug brak voor een gelijke stand. 

Na de break ging het weer gelijk op. Price mocht zelfs de pauze in met een kleine voorsprong op Van Gerwen. Na de pauze hield de Brabander zijn eigen leg, waarna hij Price brak voor 8-9. Opeens was de titel heel dichtbij in de wedstrijd die 11 legs nodig heeft om gewonnen te worden.

In de 19de leg was Van Gerwen ontketend. ‘Mighty Mike’mikte ze heerlijk in het bord en Price had weinig meer te melden. Op dubbel 5 maakte Van Gerwen het af en pakte hij zijn 5de Players Championship Finals.

Van Gerwen won de PC Finals eerder in 2013, 2014, 2015 en 2017. Vorig jaar verloor hij in de finale met 11-9 van Daryl Gurney.

Eerder vandaag  won Van Gerwen met 10-6 van Mervyn King en met 11-8 van Ian White. Raymond van Barneveld was in de kwartfinales duidelijk de mindere van Chris Dobey: 2-10.