Volledig scherm
Michael van Gerwen versloeg Gerwyn Price. © Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen herovert koppositie: ‘Maar het was nog niet fantastisch’

Michael van Gerwen heeft donderdagavond de koppositie in de Premier League of Darts heroverd. Ondanks een stroef begin won de Vlijmenaar overtuigend van Gerwyn Price (7-2). ,,Natuurlijk vind ik het leuk om eerste te staan.”

Van Gerwen leed de voorbije weken puntenverlies tegen zowel James Wade (3-7) als John Henderson (6-6), maar tegen Price kwam Might Mike eigenlijk geen moment in de problemen. Daarbij moet worden gezegd dat de Welshman, die nog nooit van Van Gerwen won, niet in zijn beste vorm stak. ,,Het belangrijkste was om weer eens te winnen. Dus daar ben ik blij mee, ook al was het nog niet fantastisch”, zo gaf Van Gerwen toe tegenover de PDC. 

De nummer een van de wereld had in het begin grote moeite om de triples niet vinden en kwam aanvankelijk niet verder dan een gemiddelde van 75. Daarna begon de Vlijmenaar beter te spelen en haalde hij de partij eenvoudig binnen. ,,Op de een of andere manier hadden Gerwyn en ik moeite om ons beste spel te spelen. Dat is jammer, maar het ging gaandeweg de partij steeds beter en uiteindelijk won ik makkelijk.”

Koppositie

Met negen punten uit zes wedstrijden deelt Van Gerwen nu de koppositie met Rob Cross, die te sterk was voor Raymond van Barneveld. ,,Natuurlijk vind ik het leuk om eerste te staan en ik weet dat ik hard moet werken om daar te blijven. Ik moet iedere week op mijn best zijn om de eerste fase weer als winnaar af te sluiten.”