Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Pim Ras Fotografie

Van Gerwen in Liverpool veel te sterk voor Smith, Cross blijft koploper

Premier League DartsMichael van Gerwen heeft op de tweede avond van de tweede ronde van de Premier League Darts ruim gewonnen van de 28-jarige Michael Smith uit St Helens. Smith speelde een thuiswedstrijd in het even verderop gelegen Liverpool, maar had in de M&S Bank Arena geen antwoord op het verwoestende spel van Van Gerwen. 

Rob Cross, de wereldkampioen van vorig jaar, blijft voorlopig wel koploper in de Premier League Darts met 17 punten. Van Gerwen volgt na zijn overwinning van vanavond met 16 punten. Volgende week staan Cross en Van Gerwen tegenover elkaar in de Motorpoint Arena in Cardiff, de hoofdstad van Wales.

Michael van Gerwen - Michael Smith 8-3
Van Gerwen gooide vanaf het begin het gas volledig open. Hij kwam op een 4-0 voorsprong met een gemiddelde van liefst 121 punten en bouwde dat vervolgens uit naar een 6-1 voorsprong. Daarna deed Smith nog even iets terug in de buurt van zijn geboortestad, maar Van Gerwen had uiteindelijk het laatste woord. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van 109,11 punten per drie pijlen en een dubbelpercentage van 61,54.

PDC Darts on Twitter

Michael Smith doesn't know where to turn... He's averaging 107, but costly misses on the doubles and he's 6-1 down! No room for error against MvG! #Unibet180 https://t.co/QHxdPRyY7q

PDC Darts on Twitter

MvG AT HIS RUTHLESS BEST! What a win for Michael van Gerwen as he averages 109.11 and hits 62% of his doubles to take an 8-3 win against Michael Smith. The heat is on at the top 🔥 https://t.co/JVWehZLUEG

PDC Darts on Twitter

WINNER! What a performance from Michael van Gerwen! The World Champ averages 109.11 to defeat Michael Smith 8-3.

Rob Cross - Peter Wright 8-5
De Engelsman Rob Cross begon de avond met een 8-5 zege op Peter Wright, die vanavond speelde met een rode hanenkam. De wereldkampioen van 2018 gooide gemiddeld 102.03, tegenover een gemiddelde van 100.28 voor de Schot. 

PDC Darts on Twitter

OH MY! Rob Cross is looking in fine form here as he lands his second ton plus checkout of the match to lead 6-2. #Unibet180 https://t.co/eKgNfkpVjA

Gerwyn Price - Mensur Suljovic 8-5
Gerwyn Price was in de tweede wedstrijd van de avond te sterk voor de Oostenrijker Mensur Suljovic. De gemiddeldes lagen slechts een puntje (89 om 88) uit elkaar, maar de Welshman was sterker op de finishes. 

PDC Darts on Twitter

PRICE WINS! Gerwyn Price picks up another vital two points in the Premier League... it wasn't his fluid best but he moves into the play-offs places as it stands! #Unibet180 https://t.co/LCTqHsS4Mr

Daryl Gurney - James Wade 7-7
Daryl Gurney en James Wade speelde in de derde wedstrijd van de avond in Liverpool met 7-7 gelijk. Gurney had een 5-4 voorsprong, Wade kwam met 7-6 voor, maar uiteindelijk werd het gelijk. 

PDC Darts on Twitter

DRAW! Gurney pulls out a ten-darter in the final leg to secure a well-earned point against James Wade. That means four players are now locked on 12 points!