Volledig scherm
© BSR Agency

Van Gerwen lijdt eerste nederlaag in de Premier League

Michael van Gerwen heeft in Cardiff zijn eerste nederlaag in de Premier League 2020 geleden. De Nederlander moest met 7-5 zijn meerdere erkennen in Nathan Aspinall. 

Van Gerwen wacht in 2020 nog op zijn eerste titel. De WK-finale verloor hij op nieuwsjaarsdag van Peter Wright en ook de Masters wist hij niet te winnen. De vloertoernooien draaiden ook nog niet op een succes uit, al haalde Van Gerwen vorig weekend wel de finale van Players Championship 3. Daarin verloor hij met 8-6 van Ryan Searle.

In de Premier League gaat het wel goed met de man uit Vlijmen. Hij won zijn openingspartij van Wright (7-5) en zette vorige week Daryl Gurney probleemloos aan de kant (7-1). Tegen Aspinall begon hij eveneens goed aan de wedstrijd en plaatste Van Gerwen in de openingsgame direct een break, maar daarna liep Aspinall uit naar een 4-2 voorsprong. Juist op dat moment liet Van Gerwen zijn beste spel zien en gooide hij zelfs een leg in tien pijlen uit om gelijk te maken. 

Durrant nieuwe leider

Bij een 5-5 stand had Van Gerwen twee pijlen in de hand om een break af te snoepen van 'The Asp’, alleen gooide hij 60 niet uit. In de allesbeslissende leg gaf Van Gerwen niet thuis en maakte Aspinall het met zijn tweede wedstrijdpijl af. ,,Dit is een enorme overwinning voor mij, ik versla de nummer 1 van de wereld”, jubelde Aspinall.

Door de nederlaag van Van Gerwen en een 7-4 overwinning op Gary Anderson voert Glenn Durrant de ranking aan. ‘Duzza’ verzamelde één punt meer dan Van Gerwen en Aspinall. 

Uitslagen Premier League speelronde 3

Peter Wright - Rob Cross (7-5)
Jonny Clayton - Michael Smith (1-7)
Michael van Gerwen - Nathan Aspinall (5-7)
Daryl Gurney - Gerwin Price (6-6)
Glenn Durrant - Gary Anderson (7-4) 

Stand na speelronde 3/17

1. Durrant (5 punten)
2. Van Gerwen (4 punten)
3. Aspinall (4 punten)
4. Smith (3 punten)
5. Wright (3 punten)
6. Price (3 punten)
7. Cross (3 punten)
8. Anderson (3 punten)
9. Gurney (1 punt)