Volledig scherm
Van Gerwen verloor van Price. © Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen loopt finale Grand Slam of Darts mis na eerste nederlaag ooit tegen Price

Michael van Gerwen heeft zich zondag niet weten te plaatsen voor de finale van de Grand Slam of Darts. De Vlijmenaar verloor in de halve eindstrijd uitgerekend van Gerwyn Price, de man die Mighty Mike nog nooit had weten te verslaan (12-16).

In een wedstrijd van bijzonder hoog niveau liep Price, titelhouder in Wolverhampton, al snel weg bij Van Gerwen (1-4). De nummer één van de wereld liep daardoor de hele wedstrijd achter de feiten aan en kon de achterstand niet meer ombuigen, ondanks een sterke opleving na de pauze. 

Voor Price was het een bijzondere overwinning. De Welshman staat niet alleen voor het tweede jaar op rij in de finale van de Grand Slam of Darts, hij won ook voor het eerst in twintig (!) wedstrijden van Van Gerwen. De titelhouder neemt het in de finale op tegen Peter Wright, die afrekende met Glen Durrant.

  1. Van Gerwen tegen winnaar Klaasen-Burness, Barney loot Young
    Complete loting WK

    Van Gerwen tegen winnaar Klaa­sen-Bur­ness, Barney loot Young

    Titelverdediger Michael van Gerwen treft in de tweede ronde van het WK darts de winnaar van het eersterondeduel tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness. Dat heeft de loting vanavond uitgewezen. Het is mogelijk niet de enige ‘Dutch clash’ in de tweede ronde. Als Raymond van Barneveld zijn eerste ronde wint, van Darin Young, dan stuit hij op Jeffrey de Zwaan in de tweede schifting. ‘Het is een opmerkelijk loting”, zei Van Barneveld in een eerste reactie bij RTL7.