Van Gerwen.
Volledig scherm
Van Gerwen. © BSR Agency

Van Gerwen neemt revanche op Wright

Eerste avond Premier LeagueMichael van Gerwen heeft zich vanavond gerevancheerd voor de verloren WK-finale van 1 januari tegen Peter Wright. In de eerste ronde van de Premier League Darts was Mighty Mike na een minder begin uiteindelijk te sterk voor zijn rivaal: 7-5.

Op 1 januari dit jaar verloor van Gerwen de WK-finale van Snakebite maar heeft dat nu dus een beetje recht kunnen zetten. In Aberdeen duurde het even eer Van Gerwen het oog scherp kreeg. Toch maakte hij een achterstand van 2-0 verrassend snel goed en kwam 4-3 voor. Het ging daarna gelijk op, waarbij beide spelers een hoog niveau haalden. Van Gerwen wierp een leg op 144 uit, Wright een op 157. Van Gerwen was de koelbloedigste; hij gooide de wedstrijd uit op 106.

De 29-jarige van Gerwen won de afgelopen vier edities van de Premier League. De competitie tussen de beste darters van de wereld telt zestien speelronden en eindigt met een finale op 21 mei in Londen. De Premier League doet dit jaar ook Rotterdam aan. Dat is op donderdag 26 maart. De winnaar van het toernooi verdient 250.000 Engelse pond, ruim 290.000 euro.

Anderson

In de partij voor van Gerwen was er al enige spanning. De Schot Gary Anderson, winnaar van het PDC World Darts Championship in 2015 en 2016, won eerder op de avond  in een spannende pot met 7-5 van Daryl Gurney. De nummer 22 van de wereld, Glen Durant, won de eerste partij in Aberdeen met 7-3 van Michael Smith. 

Gary Anderson.
Volledig scherm
Gary Anderson. © BSR Agency