Volledig scherm
Michael van Gerwen na zijn zege op Mervyn King. © Getty Images

Van Gerwen niet blij met opponent King: ‘Mensen als hij zijn slecht voor darts’

Michael van Gerwen heeft zich met een 10-6 overwinning op Mervyn King geplaatst voor de halve finales van de Players Championship Finals in Minehead, maar de Brabantse darter was na afloop niet te spreken over het optreden van zijn Engelse opponent. 

De 53-jarige darter uit Ipswich kreeg er flink van langs in het interview dat Van Gerwen na zijn gewonnen kwartfinale gaf. ,,Mensen zoals hij zijn slecht voor het darts. Hij had last van zijn rug, maar als dat zo is dan moet je niet spelen.. De mensen komen kijken omdat ze goede en spannende wedstrijden willen zien, niet om een speler te zien zeuren over van alles. Zijn dartspijlen, het dartsbord, de wind. Er was steeds weer iets niet goed, maar we weten allemaal hoe Mervyn is", zei een geïrriteerde Van Gerwen. 

,,Er was zeker een woordenwisseling op het podium, omdat ik gewoon niet blij was met zijn manier van zijn spelen. Het haalde me zeker uit mijn spel. Op deze manier winnen is voor mij niet leuk. Hij zorgde ervoor dat het een strijd werd, maar het werd vooral een strijd met mezelf. Ik kan er gewoon niet tegen als mijn tegenstander blijft zoeken naar smoesjes en het tempo uit de partij haalt. Ik wil iedereen laten zien waartoe ik in staat ben, maar op deze manier kan ik dat niet.”

Volledig scherm
Mervyn King. © Getty Images