Volledig scherm
Van Gerwen en Wade. © Getty Images

Van Gerwen noemt Wade ‘saaie machine’: ‘Hij toont geen emoties, helemaal niets’

Michael van Gerwen moest gisteren op zijn dertigste verjaardag genoegen nemen met een gelijkspel tegen James Wade (7-7). In een hoogstaande partij tegen een taaie tegenstander knokte de Vlijmenaar zich knap terug van een 7-5 achterstand.

Zowel Van Gerwen als Wade gooide in Birmingham een ijzersterke pot: beide darters misten samen slechts zeven pijlen op een dubbel (!). ,,Ik denk dat het een goede wedstrijd was, maar je moet op het einde, als je maar een punt hebt, kritisch op jezelf zijn”, zei Van Gerwen voor de camera van RTL7. ,,Hij heeft natuurlijk weinig kansjes laten liggen. Veel goede finishes gegooid, veel mij pijn gedaan. Als je dan met 1-0 voorstaat en hem gelijk breakt, moet je gelijk met een goeie leg eroverheen gaan. Dat heb ik nagelaten, stom van me.”

Van Gerwen erkende dat hij Wade een lastige tegenstander vindt. De stoïcijnse Engelsman, bijgenaamd The Machine, staat erom bekend weinig emotie te tonen op het podium. ,,Een saaie machine, haha. Weet je wat het is: het is soms lastig om tegen James te spelen. Hij toont geen emoties, helemaal niets. Het is een machine. Als je dan zo soepel naar het bord staat te gooien, dan wordt het voor hem ook steeds makkelijker en gaat alles erin. Die twee keer 121 op de bull, dat doet zeer.”

Play-offs

In de Premier League staan nog drie speelronden op het programma. De vier beste spelers kwalificeren zich voor de play-offs in Londen, op donderdag 23 mei. De winnaar gaat aan de haal met een cheque van 250.000 pond.