Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Getty Images

Van Gerwen ook in derde groepsduel moeiteloos naar winst

Grand Slam of DartsMichael van Gerwen heeft ook zijn derde pouleduel op de Grand Slam of Darts met een overwinning afgesloten. De Nederlandse wereldkampioen won met 5-2 van Ross Smith uit Engeland.

De overwinning van Van Gerwen was er eentje voor de statistieken, want hij was na twee zeges al geplaatst voor de tweede ronde van het prestigieuze toernooi in het Engelse Wolverhampton. Maar het leken wel statistieken te worden waar nog lang over nagepraat zou worden. Bij een 3-0 stand had ‘Mighty Mike’ namelijk een astronomisch gemiddelde over drie pijlen: 121,86.

Daarna begon Smith, die Van Gerwen vorige maand verrassend uitschakelde op het EK, wat tegen te sputteren en liet de Brabander de teugels een beetje vieren. Het resulteerde in een 5-2 zege voor Van Gerwen en een nog altijd indrukwekkend, maar niet recordbrekend gemiddelde van 111,38. 

In de tweede ronde neemt Van Gerwen het op tegen Ian White uit Engeland.

  1. Van Gerwen tegen winnaar Klaasen-Burness, Barney loot Young
    Complete loting WK

    Van Gerwen tegen winnaar Klaa­sen-Bur­ness, Barney loot Young

    Titelverdediger Michael van Gerwen treft in de tweede ronde van het WK darts de winnaar van het eersterondeduel tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness. Dat heeft de loting vanavond uitgewezen. Het is mogelijk niet de enige ‘Dutch clash’ in de tweede ronde. Als Raymond van Barneveld zijn eerste ronde wint, van Darin Young, dan stuit hij op Jeffrey de Zwaan in de tweede schifting. ‘Het is een opmerkelijk loting”, zei Van Barneveld in een eerste reactie bij RTL7.