Volledig scherm
Michael van Gerwen (hier op archiefbeeld) plaatste zich voor de zesde keer voor de finale van de World grand Prix. © David Callow/PDC

Van Gerwen overtuigend naar finale World Grand Prix

Darter Michael van Gerwen heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van de World Grand Prix. De Vlijmense wereldkampioen won met 4-0 van Chris Dobey.

In de kwartfinale in Dublin had Van Gerwen het nog lastig tegen Mervyn King (3-1), maar een dag later liet de Nederlander zien waarom hij niet voor niets de nummer één van de wereld is. Van Gerwen won de eerste set van Dobey, waarna de Engelsman in de tweede set een verrassende 0-2 voorsprong nam. Van Gerwen vocht zich terug en met een indrukwekkende 156-finish pakte hij ook de tweede set. 

Na de 2-0 voorsprong in sets gaf Van Gerwen Dobey geen kans meer om op adem te komen. Hij won ook de volgende twee sets en plaatste zich met 4-0 voor de zesde keer voor de finale van de World Grand Prix. Van de vijf eerdere finales won Van Gerwen er vier. Alleen dartslegende Phil Taylor (11) won de World Grand Prix vaker.

In de finale treft titelverdediger Van Gerwen zaterdag Dave Chisnall, die won van Glen Durrant.