Volledig scherm
Van Gerwen. © LAWRENCE LUSTIG

Van Gerwen rekent na hoogstaande partij af met Anderson

Michael van Gerwen heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Peter Wright. De tweevoudig wereldkampioen won na een partij van hoog niveau met 7-3 van Gary Anderson.

Anderson deed met een gemiddelde van ruim 110 met drie pijlen niet onder voor Van Gerwen - die ook op zo'n gemiddelde zat -, maar de Schot gaf op de beslissende momenten niet thuis.

Van Gerwen begon goed en kwam op een 2-0 voorsprong, maar zag dat Anderson, vervolgens drie legs op rij wist te winnen: 2-3. Een nieuwe versnelling van Mighty Mike bleek er teveel aan voor Anderson, die vanaf dat moment geen leg meer wist te winnen. 

Dankzij ze zege staat Van Gerwen nu op vier punten uit drie duels. Hij won in de eerste week van wereldkampioen Rob Cross en ging vorige week onderuit tegen Peter Wright.

Regerend wereldkampioen Rob Cross boekte eerder op de avond zijn eerste winstpartij in de Premier League of Darts door Peter Wright met 7-4 te verslaan. Cross had de winst hard nodig. Vorige week vloog hij er met 7-1 af tegen Simon Whitlock, een week eerder was Van Gerwen dus te sterk.

Verder won Michael Smith vanavond met 7-2 van Mensur Suljovic en speelden Daryl Gurney en Gerwyn Price gelijk (6-6).