Volledig scherm
Michael van Gerwen. © EPA

Van Gerwen verslaat Whitlock en doet goede zaken in Premier League

Michael van Gerwen heeft goede zaken gedaan in de Premier League Darts. De 28-jarige Vlijmense nummer één van de wereld won in de vijfde speelronde in Leeds in een moeizame partij met 7-4 van de Australiër Simon Whitlock.

Whitlock begon uitstekend aan de partij. Hij brak Van Gerwen meteen en kwam op een 2-0 voorsprong. Met een prima finish van 110 maakte de Nederlander 3-3 van. Daarna trok Van Gerwen de partij naar zich toe, al ging het moeizamer dan verwacht. Van Gerwen kwam uiteindelijk tot een gemiddelde van iets boven de 100.

Raymond van Barneveld deed eveneens goede zaken en werkte zich uit de gevarenzone. De voormalig postbode won met 7-5 van de Welshman Gerwyn Price, na een achterstand van 5-3. Met een finish van 101 in de elfde leg trok hij de partij naar zich toe. Barney kwam tot een gemiddelde van 91.69.

De Oostenrijker Mensur Suljovic won met liefst 7-1 van Peter Wright, de Schotse nummer twee van de wereld. De Schot Gary Anderson en de Noord-Ier Daryl Gurney speelden gelijk tegen elkaar: 6-6.

Puntenverlies

Michael Smith leed zijn eerste puntenverlies. De Engelsman verloor met 7-5 van wereldkampioen Rob Cross. Smith en Van Gerwen hebben nu beide acht punten in de stand, maar Van Gerwen heeft een beter legsaldo.

Vorige week werd de vijfde speelronde in de Premier League in Exeter afgelast vanwege het winterweer. Volgende week wordt er in Nottingham gespeeld.

Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © Getty Images