Volledig scherm
© BSR Agency

Wright en Anderson bezorgen Schotland eerste wereldtitel voor koppels

Te sterk voor IerlandSchotland heeft voor het eerst de wereldtitel darts voor koppels veroverd. Tegen Ierland deden Gary Anderson en Peter Wright waar ze vier jaar geleden in de finale niet in slaagden: 3-1. Het is de eerste keer dat een ander land dan Nederland of Engeland de World Cup of Darts wint.

Steve Lennon ging tegen nummer 3 van de wereld Anderson door waar hij eerder op de avond tegen Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena gebleven was. The Shamrock pakte de eerste twee legs, maar zag Anderson daarna hetzelfde doen. Lennon brak de tweevoudig wereldkampioen daarna, om het in de eigen leg vanaf 110 af te maken: 4-2 en dus 1-0 in Iers voordeel. 

William O’Connor kon zijn team in de wedstrijd tegen Wright op matchpoint brengen, in de finale gaat het immers om drie gewonnen wedstrijden, maar slaagde daarin niet. Snakebite won de partij met 4-2 en trok de stand weer gelijk.

De derde wedstrijd, een rechtstreeks duel tussen de koppels, was met 4-0 een prooi voor de Schotten, waardoor Wright het tegen Lennon af kon maken. Dat deed hij op overtuigende wijze. De flamboyante Schot brak Lennon al in de eerste leg en gaf het daarna niet meer uit handen: 4-1 en de beslissing.

Het is de eerste keer dat een ander land dan Nederland of Engeland beslag weet te leggen op de wereldtitel voor koppels. Beide landen wonnen het toernooi, dat sinds 2010 onderdeel is van de PDC-kalender, vier keer. Anderson en Wright stonden twee keer eerder in de finale, waaronder vorig jaar. Toen waren Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in vier partijen te sterk.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
William O’Connor (links) en Steve Lennon. © BSR Agency