Volledig scherm
Hier in Kolkven Oisterwijk zou een stierhaai zijn gespot. © YouTube

1 april in Brabant: stierhaai in Oisterwijk, nieuwe sponsor voor PSV en mestkevers tegen hondenpoep

DEN BOSCH – Het is weer 1 april. En dat betekent tientallen grappen in de regio, in onze mailbak en van onze lezers. We zetten de leukste onder elkaar.

Nieuwe sponsor van PSV
Univers, het onafhankelijke nieuwsplatform van de Universiteit van Tilburg, meldt dat Tilburg University vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor wordt van PSV. Philips stopt dit jaar na 34 jaar als shirtsponsor. Tilburg University zou de ‘verrassende’ opvolger worden. Volgens rector magnificus Emile Aarts is de keuze voor de nieuwe sponsor echter niet zo verrassend als velen zullen denken. “Voetballers willen altijd scoren, wij ook. Niet voor niets zijn we door de Keuzegids uitgeroepen tot beste algemene universiteit.” En ook Toon Gerbrands is volgens Univers blij met de deal. “Voetballers hebben toch vaak een wat dommig imago. Op deze manier willen wij daar verandering in brengen.”

Rustweek op het duikelrek
Te veel duikelen zou niet goed zijn voor de hersenontwikkeling van de kinderen en daarom verwijderde Basisschool De Vlonder in Uden in de nacht van donderdag op vrijdag de stangen van de duikelrekken op het schoolplein. De school informeerde ouders en kinderen vooraf over de actie. De maatregel leverde heel wat commotie op onder de leerlingen.

De school heeft de stangen inmiddels weer teruggeplaatst en de kinderen laten weten dat het om een grap ging.

Met mondkapje naar toilet in Veghel
Een mailtje dat donderdagavond in onze mailbak viel, hield de gemoederen flink bezig. ‘Beste ouders en verzorgers’, zo begon de mail van Marionne Lommen, directrice van Basisschool de Ieme in Veghel. ‘Een tijdje terug zijn al onze sanitaire ruimtes voorzien van handdoek- en toiletpapierdispensers. Ook zijn in alle ruimtes automatische luchtverfrissers gehangen. Vandaag was er een check en daaruit bleek dat de inhoud van de luchtverfrissers schadelijke stoffen bevat.’ Kinderen op de school zouden enkel in hoge nood de toiletten mogen gebruiken. Ook dienden de leerlingen een mondkapje te dragen bij een toiletbezoek. Opmerkelijk. 

Mestkevers tegen hondenpoepoverlast in Zaltbommel
Zaltbommel maakte drie dragen geleden bekend deze vrijdag 500 mestkevers uit te zetten bij de Tijningenplas in Zaltbommel om de overlast van hondenpoep tegen te gaan. Dit zou één van de ideeën zijn die naar voren zijn gekomen uit de reacties op het nieuwe hondenbeleid van de gemeente. "Wij bekijken alle opmerkingen serieus. Dit was een van de ideeën waarmee we gelijk uit de voeten konden, zeg maar het laaghangend fruit", aldus wethouder Adrie Bagt. 

Artishock houdt Wolvenhoek-parkeerders voor de gek
De Bossche parkeergarage Wolvenhoek staat vaak bomvol terwijl de parkeergarage Sint Jan bijna leeg staat. Een artikel over de deelauto in het Brabants Dagblad was de aanleiding voor evenementenbureau Artishock om een 1 april-grap uit te halen. Op de hoek van de Waterstraat staan verkeersregelaars in oranje vestjes. Elke auto die niet vol bezet is en waarvan de bestuurder wil parkeren in de Wolvenhoek wordt aangesproken. De verkeersregelaars vertellen de automobilisten dat de parkeergarage een nieuw beleid heeft. "Auto's met maar één of twee personen mogen niet parkeren, zij moeten naar de parkeergarage Sint Jan rijden." Mensen die in de 1 aprilgrap trappen krijgen bij het uitstappen van de deelauto-vrijwilliger een kaartje waarop staat dat het een grap is.

'Betaald parkeren' bij Berchplaets Berghem
'Vanaf 1 april is het betaald parkeren vastgesteld bij de Berchplaets in Berghem. Leden en vrijwilligers van verenigingen en instanties die gevestigd zijn in de Berchplaets, kunnen gratis parkeerkaarten ophalen bij de beheerder van de Berchplaets’, schreef lokaal medium Mooi Berghem op Facebook. Alwin van Dijk, uitbater binnen de Berchplaets, zit in het complot. “Vandaag zijn er wel zo’n vijftig mensen geweest die zo’n kaart zijn komen halen”, grijnst hij.

Stierhaai in Kolkven Oisterwijk
​Je zou het niet geloven, maar boswachter van Natuurmonumenten Frans Kapteijns heeft een stierhaai gezien in het Kolkven in Oisterwijk. “Er is een foto gemaakt van een vin die boven het water uitkwam. We vermoeden dat het van een stierhaai is. Die worden vaak gehouden in aquaria. Mensen hebben die hier waarschijnlijk uitgezet. We houden jullie op de hoogte. Als we de haai vangen, horen jullie dat natuurlijk.”

Natte werkplek
‘Waterschap de Dommel introduceert “Natte werkplek”’, zo luidt één van de koppen van Brabants Dagblad vrijdag. Althans, volgens Peter Glas, watergraaf bij Waterschap de Dommel. Hij tweette vrijdagochtend een artikel, dat afkomstig lijkt te zijn van de website van BD. ‘Waterschap de Dommel en haar nieuwe huurder, Daniëls Gym, introduceren eind 2016 een nieuwe innovatie op kantoorgebied: de ‘WetDesk’. De ‘WetDesk’ maakt het mogelijk om tijdens het werken op kantoor te genieten van een heerlijk ontspannend bubbelbad’, aldus de informatie uit het artikel. Meneer Glas heeft een knap staaltje photoshopwerk verricht!