Volledig scherm
Kinderen probeerden de zeepbellen van Bubblica te vangen. © Peter de Bruijn

12.000 bezoekers voor festival Dorst in Den Bosch

DEN BOSCH – Festival Dorst, dat vrijdag, zaterdag en zondag in het Paleiskwartier in Den Bosch werd gehouden, heeft volgens organisator Emile Faulborn ongeveer 12.000 bezoekers getrokken. Het was de eerste Bossche editie van Dorst. Tijdens het festival konden de mensen 70 soorten bier en 70 soorten wijn proeven.

,,De bedoeling is dat bezoekers kennismaken met wijnen en biertjes; hun grenzen verleggen”, aldus Faulborn. ,,Het gaat niet om de kwantiteit, maar kwaliteit. Laat je smaakpapillen maar even werken.” Festival Dorst is in handen van dezelfde organisatie die in juni verantwoordelijk was voor het foodtruckfestival Trek in Den Bosch. ,,Trek is een restaurant in de open lucht. Dit is meer een openlucht proeflokaal”, aldus Faulborn.

Weinig onderscheid
Maurice Weerdesteyn uit Den Bosch lag met een Italiaanse vriend en zoontje Maurits in een grote stapel gekleurde kussens. ,,Jammer dat je entree voor Dorst moet betalen”, zegt hij. ,,Anders zou ik hier vaker even komen. Ik vind het onderscheid tussen de festivals Dorst en Trek overigens heel klein als ik eerlijk ben. Maar het is hier wel gezellig. We hebben ook geproefd. Duitse witbiertjes en Haagse Kornuit, daar houd ik van.”

De kinderen mochten verscheidene soorten limonade proeven. Ze konden ook meedoen met een zeepbellenshow van Bubblica.

Volledig scherm
Maurice (rechts) met vriend Dino en de negen maanden oude Maurits (en Eline). © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Een impressie van het Dorstterrein bij het Paleiskwartier. © Peter de Bruijn