Volledig scherm
Uitbreiding fietsenstalling © Bart Gotink/BD

1600 fietsenstallingen erbij op station, eind van het jaar helemaal af

Vr 7 okt. Fietsers kunnen opgelucht ademhalen. De fietsenstalling aan de centrumkant van het station telt 1600 splinternieuwe stallingen: 1500 voor normale fietsen en 100 voor grotere fietsen of afwijkende modellen.

Door Bart Gotink

De hele uitbreiding van de fietsenstalling is daarmee nog niet klaar: tot het eind van het jaar vinden er nog werkzaamheden plaats, zo laat een woordvoerder van ProRail weten. ,,Alles wordt in fases opgeleverd."

Digitaal systeem
Zo komt er onder meer een digitaal systeem gebouwd die aangeeft waar in de stalling nog voldoende plaats is. Pijlen wijzen of de plek er vooral is in de bovenste of in de onderste rekken. In totaal is er straks plek voor 4.500 fietsen in de stalling. En dat moet chaos als in het verleden voortaan voorkomen.

2020
Voor de ombouw moesten wel dertig parkeerplaatsten sneuvelen onder het station. In de hele omgeving van station kunnen vanaf half oktober uiteindelijk 5.000 fietsen worden gestald. Dat aantal moet voldoende zijn om tot 2020 te voldoen aan de verwachte behoefte, denkt de NS

Volledig scherm
Uitbreiding fietsenstalling © Bart Gotink/BD