Volledig scherm
De auto van de Rijenaar staat voorlopig bij de politie geparkeerd © Politieteam Leijdal

18-jarige aangehouden in Rijen na gevaarlijk snelle achtervolging door centrum Tilburg

TILBURG - Een 18-jarige man uit Rijen is zaterdagavond aangehouden nadat hij roekeloos in zijn auto door het centrum van Tilburg reed. Een eerste stopteken had niet het gewenste effect, in plaats van te stoppen ging het gas erop. De man kon later in zijn woonplaats aangehouden worden.

De politie kreeg de wegpiraat rond 19.40 uur in de gaten, toen hij met piepende banden over de Heuvelring reed. Politieagenten geven een stopteken, maar die werd genegeerd. In plaats van te stoppen, trapte de 18-jarige bestuurder het gas in en ging er vandoor.

Gevaarlijke achtervolging
Met hoge snelheid reed de man door het rode verkeerslicht de Paleisring op, terwijl hij bijna een fietser aanreed. Met de politie op de hielen reed de Rijenaar met hoge snelheid verder over de Schouwburgring, richting de Bredaseweg. Daar reed de bestuurder door meer rode verkeerslichten en over de stoep. Omdat de achtervolging te gevaarlijk werd, hield de politie het voor gezien.

De bestuurder is later die zaterdagavond, mede door politie in burger, in het centrum van Rijen klemgereden en alsnog aangehouden. Zijn auto en rijbewijs zijn afgepakt.