Volledig scherm
© Thinkstock

7 aanhoudingen en 13 bekeuringen bij politieactie tegen hangjeugd Heyhoef in Tilburg

TILBURG - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 aanhoudingen verricht en 13 bekeuringen uitgeschreven aan jongeren die voor overlast zorgden bij winkelcentrum Heyhoef in de Tilburgse Reeshof. Dertien jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 22 jaar kregen een bekeuring.

Een wijkagent die toezicht moet houden op de jeugd fietste rond 20.45 uur met een collega langs het winkelcentrum. Op dat moment waren er 15 jongeren die zich hinderlijk en overlastgevend ophielden tussen een aantal voertuigen. Terwijl de politieagenten voorbij reden, hoorden zij dat de groep beledigende teksten riep. 

Omdat de overlast zich vaker voordoet, besloten de agenten om met collega’s door te pakken en de groep in te sluiten en te controleren. Alle personen werden daarna staande gehouden en hun gegevens werden genoteerd.

Aanhoudingen
De politie pakte 4 mensen op omdat ze zich niet konden legitimeren. Ze kregen ook een bekeuring. 2 mensen werden aangehouden omdat ze niet voldeden aan een bevel van de agenten. 1 van de jongeren werd aangehouden voor openbare dronkenschap, in verband met de wet wapens en munitie en de opiumwet en het dumpen van afval. Alle verdachten zijn na verhoor vrijgelaten.

Bij de jongeren werden 3 joints, een blok hasj, wiet, gripzakjes en een zakmes aangetroffen. De eigenaar heeft er afstand van gedaan.